Chat with us, powered by LiveChat Mire használhatom a napelem rendszert? | Pentele Solar

Mire használhatom a napelem rendszert?

Pontosan mire elég egy napelem rendszer? Lehet a villanyszámlán kívül másra is hatással? Mennyi napelemre van szükség, hogy az egész házat ellássa? Mi lesz, ha nincs elég napfény, vagy ha egyáltalán nem süt a nap? Mi minden kérdésére választ adunk.

Mire használhatom a napelem rendszert?

Hogyan használhatja ki a napenergiát?

Ez egy másik gyakori kérdés: mire elég a fotovoltaikus rendszer? Mit lehet vele ellátni a házban? A rövid válasz erre pedig az: mindent, amire csak lehetőség van.

Nincs két egyforma ház, így nincs két egyforma tető sem, amire ugyanúgy lehetne napelemeket szerelni. Éppen ezért van szükség mindig alapos helyszíni felmérésekre, mielőtt még akár csak terveket is készítenénk.

Azt viszont általánosságban elmondhatjuk, hogy első körben a cél mindig a család által felhasznált árammennyiség biztosítása.

Ennek során a ház továbbra is csatlakoztatva marad a szolgáltató hálózatára, és az árammennyiséget, amit nem használunk fel azonnal, azt a szolgáltató elszámolja nekünk. Emellett Önnek is szüksége lehet még a szolgáltatóra, hiszen tartósan napfénymentes időben valahonnan be kell szerezni az energiát.

Az így felmerülő költségek mellett azonban még mindig kifizetődő a napelemek folyamatos használata. Ez a legalapvetőbb és legcélszerűbb felhasználás, amit javasolni szoktunk, hiszen már ezzel is óriási változást hozunk a család életébe. Azonban ha ezt nem tudjuk tökéletesen megoldani, akkor inkább a teljes napelem telepítésről lebeszéljük az ügyfeleket, hiszen a rossz teljesítményen működő rendszer soha nem fogja behozni az árát.

Ha viszont a helyszíni felmérés során mindent rendben találunk, sőt, még többre is lehetőséget látunk, akkor föl szoktunk vetni az ügyfélnek a fűtés kiváltását is napelemek segítségével.

Hogyan használhatja ki a napenergiát?
Mikor ideális egy ház arra, hogy a napelem rendszerrel fűtsük?

A megfelelő méretű felület, a dőlésszög, a tájolás és persze a ház hőszigeteltsége a legfontosabb szempontok, amiket megvizsgálunk ilyenkor, hogy tudjuk, elég energiát tud-e a rendszer termelni az épület felmelegítéséhez.

Mikor ideális egy ház arra, hogy a napelem rendszerrel fűtsük?

A legtökéletesebb talán, ha padlófűtésre támaszkodunk (természetesen néhány radiátorral kiegészítve), amely kis vízmennyiséggel dolgozik, így gyorsan felmelegíthető. Ezzel ellentétben egy régi radiátoros rendszer működtetése sokkal nehezebben oldható meg napelemekkel. Viszont a lehetőség mindig ott van, hogy új, modern berendezésekkel teljesen áramalapú fűtést állítsunk össze. Infra fűtőpanelek, illetve elektromos, úgynevezett norvég radiátorok hazánkban is elérhetőek, melyek kifejezetten gazdaságos energiafelhasználással működnek, és körülbelül annyi fogyasztást jelentenek, mintha gázzal fűtenénk.

Muszáj hangsúlyoznom, hogy mindehhez szükség van az alapos helyszíni felmérésre, ami megállapítja, hogy otthonunk alkalmas-e egy ilyen komoly rendszer kiépítésére. Ez természetesen nagyobb költségeket jelent – viszont a korábban említett megtérülés is hatványozódik! A ház áramellátásához önmagában egy kisebb rendszer felszerelése is elég, de ha van elég hely, és a felület minden fontosabb kritériumnak megfelel, mindig fölvetjük ügyfeleinknek a nagyobb befektetésben rejlő komolyabb lehetőségeket.

Napenergia a szabad energiaforrás

A nap több energiát biztosít számunkra, mint amit valaha is használnánk, és senki sem monopolizálhatja a napfényt. A napenergiával működő rendszer pénzt takarít meg attól a pillanattól kezdve, amikor be van kapcsolva, azonban a napenergia előnyei a hosszú távon jól láthatóak. Minél hosszabb ideig a napenergiával rendelkezik, annál jobban élvezheti a napenergia-technológia előnyeit és támogatja a környezetet.

A napenergián kívül a napenergia egy második alkalmazást is tartalmaz. Gyakran összekapcsoljuk a napenergiát a villamos energiával, amelyet napelem-paneleken keresztül szereztünk, de a napenergia által fűtési célra felhasznált energiát is felhasználhatjuk. Ez a folyamat olyan napkollektoros rendszerek telepítésével valósul meg, amelyek egyszerűen átalakítják a napfényt fűtési megoldásokká.

A napenergia-technológia elfogadása a közelben van, és elkezdhetjük a napelemek használatának növelésével.

Napenergia a szabad energiaforrás

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.

Magyar Napelem Napkollektor Szövetség

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség a hazai legnagyobb szakmai szervezet, ami az akkreditált, szakképesítéssel rendelkező hiteles és tapasztalt szolár cégeket gyűjti össze. A Szövetséggel és célkitűzéseivel együttműködve és egyetértve dolgozunk azon, hogy minden napelem beüzemelése hosszú évtizedekig előre mutató befektetéssé váljon minden ügyfelünk számára. A Szövetség weboldala naponta frissülő tartalommal várja a napelem, napkollektor és általában véve a megújuló energiaforrások iránt érdeklődőket!

Nem kapta meg a válaszát?

Vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal!

Tudni szeretné, hogy milyen díjra kalkulálhat új napellenző megrendelése esetén? Segítséget szeretne a megfelelő termék kiválasztásához? Ha sürgős eset van, kérjük hívjon fel minket telefonon, hogy minnél gyorsabban tudjunk reagálni.