Chat with us, powered by LiveChat Mennyi idő alatt térül meg a napelem? | Pentele Solar

Mennyi idő alatt térül meg a napelem?

Tudjon meg többet a napelemekről, hogy biztos és megfontolt döntést hozhasson. Legyen biztos a befektetésében, amennyiben kérdése van, keressen fel minket bizalommal. Tapasztalt kollégáink biztosan tudnak segíteni a kérdése megválaszolásában.

Mennyi idő alatt térül meg a napelem?

Mennyi idő alatt térül meg a napelem? Ez a kérdés mindenkiben felmerül, aki napelem rendszer telepítését tervezi. A napelembe fektetett pénz megtérülése számos tényezőtől függ.

A napelemes rendszerünkkel megújuló, tiszta energiát állítunk elő. A Nap még évmilliárdokig sütni fog, így egy szinte kimeríthetetlen energiaforrás, tehát napelem rendszert telepíteni jó beruházás. 

Egy jól kivitelezett napelem rendszer megvalósítása pénzügyileg biztosan megtérülő, hosszú távon is kiszámítható, magas és adómentes hozamot biztosító beruházás.

Egyszeri befektetéssel szabadulunk meg az áramszámlától, és még az ingatlanunk értékét is növeljük! A napelem rendszerbe fektetett pénz megtérülése azonban számos tényezőtől függ.

Napelem rendszer megtérülése

A napelem rendszer megtérülésének kiszámításakor, elsősorban a rendszer kiépítésnek költségét, illetve a várható energia megtakarítást kell figyelembe vennünk. Az ön éves energia fogyasztásából ki tudjuk számolni, hogy mekkora napelem rendszerre van szüksége, hogy az éves áramfogyasztását kiváltsa.

Optimális tájolás és dőlésszög esetén - mely általánosságban a legtöbb családi házra igaz lehet -, 1KW teljesítményű napelemes rendszer megközelítően évente 1100 kWh villamos energiát termel.

Egy családi ház éves fogyasztását kiváltó napelem rendszer átlagos megtérülési ideje 8-10 év, azonban érdemes mindig utána nézni a napelemes pályázatoknak, mivel ezen pénzek felhasználásával, a megtérülési idő jóval rövidebb lehet.

Napelem pályázat 2019
Napelemes pályázat magánszemélyeknek

A napelem rendszer megtérülési idejét befolyásoló tényezők

  • Nem megfelelő minőségű napelemek és inverter használata. A napelem rendszerek telepítése során fontos, hogy jó minőségű, magas hatásfokú napelemeket és invertert használjunk, amire a gyártó garanciát ad. A rossz minőségű beépített anyagok használata évekkel leronthatja a napelem rendszerünk megtérülésének idejét.
  • Napsütéses órák száma. Szerencsére ebben hazánk jó helyzetben van, magas a napsütéses órák száma, ami kedvez a napelemes befektetés megtérülésének.
  • Nem megfelelő a napelem rendszer tájolása. A nem megfelelő tájolás esetén jóval kevesebbet termelnek a napelemek.
  • Árnyékolási tényezők. Egy fa, egy oszlop, egy kiugró tetőrész által a napelemekre vetett árnyék, akár 20 vagy több százalékban is visszavetheti egy kör termelését, ami szintén rossz hatással van, a rendszerünk megtérülési idejére. 
  • A tartó szerkezet hanyag kivitelezése, gyenge minőségű alkatrészek használata. Ezek plusz kiadásokat okoznak önnek, ami nem, hogy csökkenti a megtérülési időt, hanem még tovább növeli.

Hogyan tervezik a napelem rendszert?

A napelem rendszerek tervezése során ezeket mind számításba kell venni, hogy az ön napelemes beruházása időben térüljön meg. Ezért fontos a helyszíni felmérés és gondos tervezés a napelem rendszerek kivitelezése során, hogy olyan napelem kivitelező cégre bízza a napelem rendszer telepítését, aki figyelembe veszi ezeket a tényezőket, és megfelelő referenciákkal rendelkezik a napelem rendszer kivitelezések terén.

Ha szeretne többet megtudni arról, hogy hova tudunk napelem rendszer telepíteni az Az én otthonba is telepíthető a napelem rendszer? cikkben tájékozódhat.

Napelem pályázat 2019

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.

Magyar Napelem Napkollektor Szövetség

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség a hazai legnagyobb szakmai szervezet, ami az akkreditált, szakképesítéssel rendelkező hiteles és tapasztalt szolár cégeket gyűjti össze. A Szövetséggel és célkitűzéseivel együttműködve és egyetértve dolgozunk azon, hogy minden napelem beüzemelése hosszú évtizedekig előre mutató befektetéssé váljon minden ügyfelünk számára. A Szövetség weboldala naponta frissülő tartalommal várja a napelem, napkollektor és általában véve a megújuló energiaforrások iránt érdeklődőket!

Nem kapta meg a válaszát?

Vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal!

Tudni szeretné, hogy milyen díjra kalkulálhat új napellenző megrendelése esetén? Segítséget szeretne a megfelelő termék kiválasztásához? Ha sürgős eset van, kérjük hívjon fel minket telefonon, hogy minnél gyorsabban tudjunk reagálni.