Mennyi ideig tart a napelem felszerelés?

Mik a napelem rendszer kivitelezésének lépései? Nekem milyen feladataim vannak a napelem telepítéssel kapcsolatban? Milyen engedélyekre van szükség, és miben segítenek nekem az ügyintézés folyamatában? Milyen hosszú az ügyintézés?

Mennyi ideig tart a napelem felszerelés?

Kellő tapasztalattal a hátunk mögött három szóban is válaszolhatunk arra a kérdésre, hogy mennyi idő, amíg munkába állíthatja a napelem rendszerét.

A legtöbben azt szeretnék, tudni, hogy a telepítés és az ügyintézés milyen gyakorlati lépésekből áll, és hogy ezek a szakaszok nagyjából mennyi időt vesznek igénybe. Hogy pontosan tudja, mire számíthat, összeállítottuk naplószerűen, hogy általában hogyan szokott ez zajlani. Fontos, hogy ez csak egy vázlat, és rengeteg általánosításon alapszik.

Minden munka eddig más volt valamiben, így a különböző munkafázisok között eltelt idő is folyton változik. Sajnos a napelem rendszerek telepítése nagyban függ attól, hogy az energiaszolgáltatók mennyi idő alatt tudják elbírálni az általunk elkészített dokumentumokat, de vágjunk is bele.

1-2. nap - Tájékoztatás a napelemes rendszerekről

Tegyük fel, hogy már ma úgy dönt, hogy napelem rendszerrel szeretné biztosítani a háza áramellátását, és felkeres minket. Ebben a szakaszban még az sem muszáj, hogy biztos legyen a dolgában, elég lehet a puszta érdeklődés is. Látni fogja, hogy a következő napokban bőven hagyunk Önnek időt mindent átgondolni, hiszen tudjuk, hogy milyen komoly döntést kell meghoznia.

Tehát felkeltette a kíváncsiságát a napelem témakör, és felkeresett minket e-mailben, telefonon, vagy ami még jobb, kitöltötte a weboldalunkon található egyszerűsített adatlapot, aminek segítségével mi néhány alapvető információt tudunk meg az energiafogyasztásával kapcsolatban, ami alapján elindulhatunk. 

Ezután felhívjuk Önt a +36 (25) 748 000 telefonszámról, és erre a kitöltött adatlapra támaszkodva felteszünk még pár kérdést, hogy válaszaival kiegészülve egy előzetes árkalkulációt készíthessünk. Ezt a durva becslésen alapuló ajánlatot külön elküldjük Önnek, hangsúlyozva, hogy ez csak egy elméleti szám, hiszen valós összeget csak a helyszíni felmérés után tudunk mondani.

Mennyi ideig tart a napelem felszerelés?
Napelem rendszer felmérés

3-4. nap - Napelem árajánlat

Az ajánlat elküldése után elég időt szoktunk hagyni az érdeklődőknek, hogy alaposan átgondolhassák döntésüket. Általában két napon belül újra jelentkezünk telefonon keresztül, és ha úgy érzi, megfelel, amit küldtünk Önnek, akkor már meg is beszélhetjük a helyszíni szemle időpontját.

8. nap - Napelem rendszer felmérés

Sosem lehet tudni, hogy kinek melyik nap a legmegfelelőbb, ezért most mondjuk azt, hogy a következő hét elejéig várni kell. Pontosan ezen az előre megbeszélt napon és órában érkezünk meg majd Önhöz, mindennel, ami a felméréshez szükséges lehet. 

Tapasztalt, gyakorlott csapattal dolgozunk, így a felmérés a legnagyobb alaposság mellett sem vesz igénybe többet másfél óránál. Ha mindent rendben találunk, és a számítások is jó eredményt mutatnak, akkor még ott helyben készítünk egy valódi árajánlatot, és ha ez szintén megfelel Önnek, akkor akár a helyszínen meg is állapodhatunk. Természetesen gyakran egyezünk meg az ügyfelekkel ilyenkor abban, hogy még néhány nap gondolkodási időt hagyva térünk csak vissza erre.

10. nap - Napelem engedélyeztetés

Ha már az ajánlatunk minden részletét átgondolta, és jelzi nekünk, hogy belevágna, akkor hamarosan a tervező kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot, hogy a szükséges adatokat összegyűjtse. Ő lesz ugyanis az a személy, aki a tervek elkészítésével és engedélyeztetésével foglalkozik, így Önnek ezzel külön nem lesz gondja. 

Ugyanez vonatkozik emellett az ügyintézés többi elemére is, hiszen ezeket szintén mi intézzük. Ennek egyik oka, hogy az évek során már jól kiismertük magunkat a rendszerben, és elég jó kapcsolatot alakítottunk ki a szolgáltatókkal, így pontosan tudjuk, hogy melyik dokumentumot pontosan hova és kinek kell benyújtani.

Napelem engedélyeztetés
Egyeztetés a szolgáltatóval

Körülbelül 1 hónap - Egyeztetés a szolgáltatóval

Sajnos ez az a pont, ahol ez a képzeletbeli napló kicsit megszakad, ugyanis az engedélyeztetés a szolgáltatónál egy bizonyos protokoll betartásával jár, mint a hivatali ügyeknél általában. 

A teljes ügyintézésre jellemző, hogy a munkánk leghosszabb részét teszi ki, de ezt megkerülni nem lehet, befolyással lenni erre a folyamatra sajnos nem tudunk. A szolgáltatónál az engedélyeztetési és csatlakozási dokumentáció elfogadási ideje akár 2x30 nap is lehet.

Ha azonban az engedélyek megérkeznek, akkor a műszakis kolléga fogja felkeresni Önt, hogy egy újabb időpontot egyeztessen, ezúttal azonban már az összeszerelésre. Ez az időpont nagyban függ csapataink leterhelésétől és attól, hogy Ön mikor ér rá. A telefonáló kollégánk csapatunk azon tagja, aki az egész kivitelezést megszervezi, kezdve a csapatunk felkészítésével és tájékoztatásával, egészen az anyagbeszerzésig, hogy minden zökkenőmentesen haladjon majd a helyszínen.

Egyetlen nap - Napelem kivitelezés

Mindössze ennyi időre van szükségünk ahhoz, hogy felszereljük a napelemeket a házára, és üzemkésszé tegyük. Meglepőnek hangozhat, de éppen ezért volt a hosszú felkészülés, és az alapos felmérés, hogy a kivitelezés során ne legyenek kérdések, és minden a lehető leggördülékenyebben menjen.

A csapatunk az előre megbeszélt reggelen 8 óra tájban megérkezik, és délután, de legkésőbb sötétedés előtt be is fejezik a munkát. Persze fel vagyunk már készülve arra, hogy minden tetőn érhetnek váratlan helyzetek, vagy meglepetések, de a gondos tervezés garantálja, hogy elakadás nélkül történjen a telepítés.

A napelemek, a tartószerkezettel biztosan rögzítve, az inverterrel, a kapcsolókkal és az utolsó kábelekkel együtt mind gond nélkül kerülnek majd a helyükre, a nap végére.

Napelem kivitelezés
Elkészült a napelem rendszer

Még néhány hét

A fotovoltaikus rendszere tehát már üzemkész, de még nem üzemelhet. Ehhez véget kell érnie a hosszú ügyintézési folyamatnak, melynek során Ön szerződést köt a szolgáltatóval. Az elkészült háztartási kiserőműve segítségével ezentúl nem csak fogyasztani, de termelni is fogja az áramot, amihez külön dokumentációra van szükség, valamint egy kétirányú, azaz oda-vissza mérő villanyórára, ami alapján nyomon követhető lesz az energiaáramlás. 

Ennek a beszerelése, valamint az Önnel való szerződéskötés azonban a szolgáltató feladata, amiben mi nem tudunk részt venni, de minden kérdésére szívesen válaszolunk, és el is mondjuk majd, pontosan mit kell csinálnia.

Elkészült a napelem rendszer

Ezzel gyakorlatilag a napelem rendszer telepítésével és üzembe helyezésével elkészültünk, de a munkánk itt még nem ér véget. A cégünk által nyújtott szolgáltatáshoz alapvetően hozzátartozik a rendszeres ellenőrzés, a folyamatos monitoring, hogy az elkövetkezendő években is tökéletesen működjön minden.

A közöttünk lévő együttműködés azonban tovább folytatódik. Folyamatosan igényt tartunk tapasztalataira és véleményeire is, hiszen ezzel tudunk hosszú távon minőségi szolgáltatást nyújtani, és piacképesek maradni.

Még egyszer röviden összefoglalva tehát ennyi ideig tartanak az egyes munkafázisok: 1-1,5 óra a helyszíni felmérés, 1-2 hónap a döntéstől a kivitelezésig, 1 nap a kivitelezés maga, 1,5-2 hét áramszolgáltatói és a mérőóracsere.

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.

Magyar Napelem Napkollektor Szövetség

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség a hazai legnagyobb szakmai szervezet, ami az akkreditált, szakképesítéssel rendelkező hiteles és tapasztalt szolár cégeket gyűjti össze. A Szövetséggel és célkitűzéseivel együttműködve és egyetértve dolgozunk azon, hogy minden napelem beüzemelése hosszú évtizedekig előre mutató befektetéssé váljon minden ügyfelünk számára. A Szövetség weboldala naponta frissülő tartalommal várja a napelem, napkollektor és általában véve a megújuló energiaforrások iránt érdeklődőket!

Nem kapta meg a válaszát?

Vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal!

Tudni szeretné, hogy milyen díjra kalkulálhat új napellenző megrendelése esetén? Segítséget szeretne a megfelelő termék kiválasztásához? Ha sürgős eset van, kérjük hívjon fel minket telefonon, hogy minnél gyorsabban tudjunk reagálni.