Chat with us, powered by LiveChat Napelem rendszer | Pentele Solar

Napelem rendszer

Napelem rendszer kedvező áron, kiváló minőségben garanciával! Kiváló márkákkal működünk együtt, hogy a legjobbat adhassuk – sokszor hallunk már a napelemekről. Modern technológiát képzelünk el, pedig legalább hatvan éve jelen van a lakosság körében.

Napelem rendszer

Az előző évezredben még ritkaság számban mentek a napelemes házak, csak a gazdag régiók és országok polgárai engedhették meg maguknak, ma már ez teljesen megváltozott. Egy átlagembernek is lehet napelemes háza, csak egy kis megtakarításra van szüksége.

Napelemes rendszernek hívjuk a napelem, inverter, tartószerkezet és minden más együttlétét, amelyekkel a napenergiát teljes mértékben kitudjuk használni, és a saját javunkra tudjuk fordítani. Bár a közbeszédben mindig napelemként hivatkozunk rá, nem árt tudni, hogy a napelem, az csak egy része az egésznek, így a helyes megfogalmazása a napelem rendszer.

A rendszer segítségével a nap által kibocsájtott energiát feltudjuk használni a saját háztartásunkban, vagy irodánkban. A napelemek először egyenáramot állít elő, majd az inverter ezt az egyenáramot átalakítja váltóárammá, amelyet mi már tudunk használni otthonunkban, munkahelyünkön.

Mire használhatom a napelem rendszert?

Napelem rendszer kiépítése

A napelemrendszereknek kiépítésénél az egyik legfontosabb dolog, hogy csak jó minőségű termékeket használjunk. Gondoljunk csak bele, ez a rendszer az áramellátásunkról gondoskodik – roppant kellemetlen lenne, ha egyszer csak tönkremenne, és nem termelné tovább az áramot. Mi a legkiválóbb termékeket használjuk, csak hogy párat említsünk: SHARP, SMA, Fronius, Huawei, Weidmüller.

Az általunk használt termékek minőségéről a Milyen termékek, alkatrészek a legmegbízhatóbbak? cimű cikkben írtunk.

Napelem pályázat 2019
SHARP napelem technológia

SHARP napelem technológia

A SHARP napelemek cirka 100 éve vannak jelen a piacon. Elmondható, hogy a világon minden negyedik felszerelt napelemet a SHARP készítette, de ez még mind semmi: a Japán Nemzeti Űrügynökség is SHARP napelemeket használ. Ezek a napelemek sokkal nagyobb teljesítményen tudnak üzemelni, mint más napelemek. A termékek közül elérhetőek a mono- és polikristályos napelemek is, ezt természetesen helyszíni konzultáció után döntjük, el hogy mely lesz a jó választás.

A SHARP napelem egyet jelent a megbízhatósággal, a tökéletes működéssel, a cég garantálja, hogy negyed évszázadig tökéletesen fog működni. Pontosan ezért ajánljuk mi is ezt a márkát. Az elmúlt évek alatt tökéletesen bizonyítottak, hogy megbízhatóak – rengeteg ügyfelünknek telepítettük be ezt a márkát, és soha nem érkezett rá panasz.

A SHARP napelemekkel bővebben a SHARP napelemek cikkben olvashat.

Inverterek

A napelem rendszereknek az egyik legfontosabb eleme az inverter. Az inverter az egyik legdrágább része a rendszernek, de az egyik legmeghatározóbb is. A mi cégünk az SMA invertereket ajánlja a Solar Edge, és a Fronius mellett. Az inverter azért az egyik legfontosabb, mivel a napenergiájából kinyert egyenáramot ez a készülék alakítja át váltóárammá.

Nagyon fontos, hogy jó minőségű legyen, mivel egy rossz minőségű termék, vagy rosszul működő termék miatt szinte értelmetlen volt pénzt ölni a napelem rendszerbe. Átlagos működési idejük 15 év, de 15 év után is csak szerelésre van szüksége, nem kell az egész készüléket kiszerelni, és újat behelyezni.

Az inverterekről bővebben a Solar Edge, SMA, Huawei, Fronius inverterek cikkben olvashat.

Inverterek
Napelem tartószerkezet

Tartószerkezet

Ha már meg van a napelem, és az inverter, akkor egyszerű kitalálni, hogy mi hiányzik még: a tartószerkezet. Sok helyen olvashatjuk, hogy sok tetőszerkezet nem felel meg a napelemeknek, a helyhiány miatt, vagy a rossz dőlésszög miatt. Ilyen esetben a földre kell tennünk a napelemeket. Mindkét esetben szükséges a tartószerkezet, mivel ez az, ami a vázát adja a rendszernek. Az Első osztályú saválló acél tartószerkezet cikkben többet is megtudhat.

A napelem rendszer jövője

Ha már meg van a rendszer, akkor fontos gondolnunk a jövőre is. A saját, családunk vagy munkatásaink biztonsága érdekében fontos, hogy gondoljunk a túlfeszült elleni védelemre. Túlfeszültség könnyen kialakulhat, mivel egy viharos napon a villámcsapás nagy károkat tud okozni. Egy közeli villámcsapás is hatalmas veszteséget tud okozni, mivel a mágneses indukció miatt a villám végig mehet az elektromos hálózaton, megbéníthatja a működést, de rosszabb esetben akár még tüzet is képes okozni. Senkinek nem éri meg, hogy a két keze munkáját – a házát, vagy irodáját – egy ilyen bagatell, megelőzhető dolog tönkre tegye.

A legjobb megoldás a megelőzés. Mi a Weidmüller túlfeszültség védelmét ajánljuk minden ügyfelünknek. A túlfeszültség olyan feszültség, amelyek meghaladják a szigetelés mértékét. Ha a szigetelés megfelelő, akkor nagyon kevés az esély, hogy túlfeszültség alakulhat ki. A védelem érdekében a szigeteléseket összehangoljuk, és megoldjuk, hogy a kombinált áramkörön ne jöhessen létre túlfeszültség.

A napelem rendszer jövője
Napelem minőség, megbízhatóság

Minőség, megbízhatóság

Mint látható, számunk fontos a minőség. Joggal tehetik fel a kérdést, hogy ha mi ennyire magas, prémium minőségű termékeket alkalmazunk, akkor vajon drágábbak vagyunk-e, mint mások? Szerencsére nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy nem. Az elmúlt évek alatt kialakítottunk egy jó partnerséget ezekkel a cégekkel, így mi már nem olyan áron szerezzük be, amelyen mások. Nem kerül át több kézen a termék, így nem történik meg az sem, hogy mire hozzánk eljut a termék már 3-4 cég rárakta a kis hasznát. 

A jó árak mellett kiemelkedően fontos nálunk a garancia. Történetesen 10 év garanciát adunk minden felszerelt rendszerre, ezzel is garantáljuk az Ön számára, hogy megbízhatóak vagyunk.

Összegezve, ha fontos Önnek a környezetvédelem, ha nem szeretne még évtizedekig villanyszámlát fizetni, ha szeretne megszabadulni a szolgáltatók béklyójától, akkor Önnek való a napelem rendszer. Ha minket bíz meg a napelem rendszer kivitelezésében, biztos lehet benne, hogy egy jó minőségű, több évtizedeken keresztül hű szolgálatot tevő rendszer lesz a háza, vagy irodája tetején.

Kérje ajánlatunkat, nem fog csalódni.

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.

Magyar Napelem Napkollektor Szövetség

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség a hazai legnagyobb szakmai szervezet, ami az akkreditált, szakképesítéssel rendelkező hiteles és tapasztalt szolár cégeket gyűjti össze. A Szövetséggel és célkitűzéseivel együttműködve és egyetértve dolgozunk azon, hogy minden napelem beüzemelése hosszú évtizedekig előre mutató befektetéssé váljon minden ügyfelünk számára. A Szövetség weboldala naponta frissülő tartalommal várja a napelem, napkollektor és általában véve a megújuló energiaforrások iránt érdeklődőket!

Nem kapta meg a válaszát?

Vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal!

Tudni szeretné, hogy milyen díjra kalkulálhat új napellenző megrendelése esetén? Segítséget szeretne a megfelelő termék kiválasztásához? Ha sürgős eset van, kérjük hívjon fel minket telefonon, hogy minnél gyorsabban tudjunk reagálni.