Chat with us, powered by LiveChat Napelem finanszírozás | Pentele Solar

Napelem finanszírozás

Olyan finanszírozási lehetőségeket szeretnénk bemutatni Önnek, melynek segítségével könnyedén megvalósíthatja napelem rendszerét. Minden esetben, személyre szabottan, az Ön számára legkedvezőbb lehetőséget kínáljuk.

Napelem finanszírozás

Finanszírozza napelemét pénzügyileg tudatosan és felkészülten!

A 2021. január 1-én induló otthonfelújítási támogatással biztosított 50%-os vissza nem térítendő állami támogatás igénybevételéhez több olyan feltételt is előírtak, ami nem mindenki számára biztosított, így más pénzügyi alternatívát is meg kell vizsgálnia.

Amennyiben nem rendelkezik a teljes kivitelezéshez szükséges forrással, akkor a segítségünkkel próbálunk olyan lehetőségeket bemutatni, amivel elérhetővé válik a napelemes rendszer kiépítése az Ön otthonában is.

Természetesen az említett finanszírozási formák felhasználhatóak abban az esetben is amennyiben Ön nem az otthonfelújítási támogatás felhasználásával kívánja ingatlanjánák modernizálását megoldani.

Marad a szaldó elszámolás!

Nem lép hatályba a tervezett jogszabály, amely szerint július 1.-étől a szaldó elszámolást a bruttó elszámolás váltaná fel azoknál a családoknál, akik az otthonfelújítási támogatást felhasználva újonnan telepített lakossági napelemes rendszereket alkalmaztak. A kormány az utolsó pillanatban eltörtölte a határidőt, és lehetővé teszi a továbbra is szaldó elszámolást azoknál a háztartás méretű napelemes kiserőműveknél, amelyek a vissza nem térítendő támogatásokkal valósultak meg.

Fontos információ!

Az Otthonfelújítási programmal kapcsolatos további információkat a Tudástár menüpont Otthonfelújítási támogatás részében olvashatja el.

Jelzálog alapú hitelek

A szabad felhasználású jelzáloghitel olyan ingatlanfedezet bevonása mellett nyújtott kölcsönt jelöl, mely esetében a hitelnyújtó nem vizsgálja a hitelcélt, sem annak megvalósulását. A folyósított kölcsönösszeget a hitelfelvevő gyakorlatilag korlátozás nélkül, szabadon felhasználhatja.

A szabad felhasználású jelzáloghitelek minden banknál előtörleszthetők, illetve a futamidő lejárata előtt is visszafizethetők, így az alacsony, vállalható hiteltörlesztés érdekében hosszabb futamidőt is választhat. Későbbiekben, ha anyagi helyzete megengedi, akkor nem kell kivárni a futamidő végét. Az elő- és végtörlesztés ugyan költséggel jár – melyről a bankok aktuális Hirdetménye tájékoztat – de a lejárat előtti visszafizetéssel még így is spórolhat, mert összességében kevesebb kamatot kell megfizetni. 

Napelem finanszírozás - Jelzálog alapú hitelek
Napelem finanszírozás - Jelzálog alapú hitelek

Ha a szabad felhasználású jelzáloghitel fedezeteként ingatlant tud felajánlani, akkor sokkal kedvezőbb feltételekkel juthat kölcsönhöz, mint fedezet nélkül. A hitelkamatok lényegesen alacsonyabbak, mint fedezet nélküli szabad felhasználású hitel esetén, ami már önmagában alacsonyabb hiteltörlesztést eredményez. Arról nem beszélve, hogy a szabad felhasználású jelzáloghitelek viszonylag hosszú, akár 20-25 éves futamidejének köszönhetően ugyancsak mérsékelhető a havi törlesztési kötelezettség.

Jelzálog alapú hitelek - összefoglalva

  • Ingaltan fedezete mellett érhető el a hitel
  • Kedvezőbb hitelkamat, THM  (3.5% - 5.5%)
  • Futamideje alatt elő, vagy végtörleszthető

Személyi kölcsönök

Mivel a személyi kölcsönök mögött nincsen ingatlanfedezet, ezért a maximálisan nyújtható hitelösszeget csakis az igénylő jövedelmi helyzete határozza meg. Ez ugyanis a hitel visszafizetésének legfőbb biztosítéka. Emiatt a jövedelemvizsgálat némileg szigorúbb is, mint jelzáloghitelek esetén, valamint kisebb a felvehető összeg is.

A jövedelmi helyzet vizsgálata során a bankok nemcsak a leendő adós igazolható keresetét, munkaviszonyát ellenőrzik, hanem a rendszeres kiadásokat is figyelembe veszik. Egy már meglévő hiteltörlesztés csökkenti a személyi hitel törlesztésére fordítható szabad jövedelmet. A bankok meghatározzák, hogy az adós leendő és már meglévő kölcsöneinek törlesztő részlete nettó fizetésének hány százalékát tehetik ki, s ennek megfelelően állapítják meg a nyújtható összeget.

Személyi kölcsönök - összefoglalva

  • Rugalmas – ingatlan fedezete nélkül elérhető hitel
  • Közepes hitelkamat, THM  (5.5% - 16.5%)
  • Adóstárs, kezes bevonása nélkül igényelhető
  • Kiszámítható – a futamidő végéig fix kamattal és törlesztő részlettel vehető igénybe
Napelem finanszírozás - Személyi kölcsönök

Számolja ki hitelkalkulátorunk segítségével, hogy Önnek milyen összeget kellene havonta törlesztenie… 

Amennyiben megtalálta a legkedvezőbb lehetőséget a finanszírozásra, vagy további kérdései lennének, kérjen visszahívást pénzügyi tanácsadóinktól.

Lakástakarék, babaváró hitel és jelzáloghitel közvetítésben együttműködő partnerünk a C&I Hitelnet Kft.

A kalkulátor üzemeltetője a hitelnet.hu.

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.

Magyar Napelem Napkollektor Szövetség

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség a hazai legnagyobb szakmai szervezet, ami az akkreditált, szakképesítéssel rendelkező hiteles és tapasztalt szolár cégeket gyűjti össze. A Szövetséggel és célkitűzéseivel együttműködve és egyetértve dolgozunk azon, hogy minden napelem beüzemelése hosszú évtizedekig előre mutató befektetéssé váljon minden ügyfelünk számára. A Szövetség weboldala naponta frissülő tartalommal várja a napelem, napkollektor és általában véve a megújuló energiaforrások iránt érdeklődőket!

Nem kapta meg a válaszát?

Vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal!

Tudni szeretné, hogy milyen díjra kalkulálhat új napellenző megrendelése esetén? Segítséget szeretne a megfelelő termék kiválasztásához? Ha sürgős eset van, kérjük hívjon fel minket telefonon, hogy minnél gyorsabban tudjunk reagálni.