Chat with us, powered by LiveChat Milyen termékek, alkatrészek a legmegbízhatóbbak? | Pentele Solar

Milyen termékek, alkatrészek a legmegbízhatóbbak?

Mi számít csúcskategóriának a napelemek között? Nem elégszünk meg a középszerűvel. Csak akkor telepítünk napelem rendszert, ha az tökéletesen tud működni, és csak akkor bízzuk rá a ház fűtését, ha valóban elég energiát tud termelni hozzá.

Milyen termékek, alkatrészek a legmegbízhatóbbak?

De semmit sem érne a gondos tervezés és a komoly elvárások a tetőszerkezettel szemben, ha az alkatrészek, amikkel dolgozunk, nem kiváló minőségűek. Éppen ezért, ha kivitelezésről van szó, kizárólag a piacvezető márkákban bízunk meg. Mi számít csúcskategóriának a napelemek között? Honnan szerzik be az alapanyagokat? Hány év garancia jár az egyes termékekre? Most megválaszoljuk kérdéseit.

Sharp napelemek

Bemutatjuk Önnek a napelem rendszere fontosabb elemeinek gyártóit: A SHARP a maga 94 éves történelmével több területen is a világ legnagyobb vállalatává nőtte ki magát, de a napelem gyártásban abszolút az élen jár.

A SHARP termékeit az űrben keringő műholdaktól kezdve mindenhol használják, és több évtizedes múltja során folyamatosan tökéletesítette a technológiát. Olyan komoly minőségbiztosítási rendszerrel bír, amit rajta kívül csak nagyon kevés cég mondhat el magáról. Minden futószalagról legördülő terméke alapos bevizsgáláson esik át, melyhez mérési jegyzőkönyvek is készülnek.

A magas minőséget fémjelzi, hogy bár papíron a SHARP napelemek 260 wattos csúcsteljesítménnyel működnek, a valóságban láttunk már olyat, hogy ez elérte a 268-270 wattot is, tehát többet bírnak, mint amennyi rájuk van írva. Ezt a mérési jegyzék bizonyítja.

Egy ilyen szinten működő gyártó pedig megengedhet magának olyan egyedi jótállásokat, amilyeneket csak kevesen. A SHARP 25 éven át tartó teljesítménygaranciát vállal minden napelemére. Ez nem azt takarja, hogy negyed évszázad múlva a napelem már nem működne. Egyedül annyit jelent, hogy 25 év múltán is, minimum 80%-os teljesítményen fog üzemelni, és utána is csak lassan csökken a hatásfoka.

Magyarul, a SHARP napelem még száz év múlva is ugyanúgy működik – csak addigra már nem olyan hatékonyan, mint új korában. Kattintson, és tudjon meg többet a SHARP napelemekről!

Sharp napelemek
Solar Edge, SMA, Huawei, Fronius inverterek

SMA inverterek

A német SMA csúcsteljesítményű inverterei szintén a legjobbnak számítanak a piacon, a kritikusok folyamatosan elismerően beszélnek róla. A minőség legerősebb bizonyítéka ebben az esetben is a jótállás. Ha egy SMA inverter bármikor meghibásodik az első 5 évben, akkor a gyártó nem javítja, hanem azonnal cseréli azt. Ráadásul ez a garancia 10 és 15 évre is meghosszabbítható.

Ezalatt a 15 év alatt az inverter hibátlanul fog működni, és a garancia most sem azt jelenti, hogy az egész eszközt cserélni kéne utána. A gyártó a jótállást a termék egyetlen alkatrészének élettartamához köti, amit a jelenlegi technológia nem tud tartósabbá tenni.

Ez a varisztor, amelynek feladata, hogy a légkörben történő energia csúcsok, például közeli villámcsapások hatásaitól megóvja az invertert, és így a teljes napelem rendszert. A garancia lejárta után tehát nem a teljes inverter lecserélése válhat szükségessé, csupán egyetlen, körülbelül 10-15 ezer forint körüli áron kapható alkatrészből kell újat beszerezni. Ez épp olyan karbantartási költség, mint amit egy autó esetében vállalunk, tehát nem szükséges feltétlenül előre számolnunk vele, és az sem biztos, hogy szükség lesz rá.

Az általunk használt Solar Edge, SMA, Huawei, Fronius inverterekről itt olvashat bővebben.

Német saválló tartószerkezet

A tartószerkezet szintén alapvető része az egész rendszernek, így itt sem elégedhetünk meg akármilyen termékkel. Kizárólag kiváló minőségű, nem korrodálódó, saválló anyagokkal dolgozunk, melyek hosszú évtizedeken át tartják majd meg napelemeidet, az időjárás viszontagságainak ellenállva.

Gyakorlatilag nincs olyan tetőszerkezet, burkolat vagy felület, amire ne lenne egy megfelelően rögzíthető tartószerkezetünk.

napelem rendszer tartószerkezeteinkről bővebben itt olvashat.

Német saválló tartószerkezet
Napelemes pályázat magánszemélyeknek

Minőség az első helyen

Mindezek mellett az összes kapcsolót, a túlfeszültségvédelmet, a kábeleket és minden egyéb alkatrészt kizárólag megbízható forrásból szerzünk be, hiszen a legapróbb elemektől is kiváló minőséget várunk el. Hiába lenne csúcskategóriás napelemünk és inverterünk, ha megelégednénk egy olcsó, bizonytalanul működő silány minőségű alkatrésszel.

Ha egy elem nem megfelelően működik, az egész rendszer használhatatlanná válhat, amit nem engedhetünk meg magunknak. Az elmúlt években több gyártó termékével dolgoztunk, és amelyik minősége nem érte el az általunk elvárt szintet, annak a szerelését azonnal felfüggesztettük. A minőség és a megbízhatóság elveit szigorúan figyelembe vesszük, hogy számodra csak és kizárólag, a legjobb minőséget tudjuk ajánlani.

Persze a prémium kategóriás termékek nagyobb költségekkel járnak, de szerencsére ennek ellenére is elérhető árakkal tudunk dolgozni. Hogyan lehetséges ez? A választ ismét a komoly szakmai múltunk adja meg.

Az évek során sikerült jó kapcsolatot kialakítanunk a gyártókkal, és az elsőszámú forgalmazókkal, így minden eszközt közvetlenül szerzünk be. Az általunk használt alkatrészek kedvező áron, megbízható forrásokból jutnak el hozzánk, hogy végül a te otthonodban is tökéletesen működjenek. Gyakorlatilag egy Trabant áráért kapunk egy Rolls-Royce-t.

Ezért tudunk kivételesen jó árakat adni, valamint 10 év garanciát a komplett, felszerelt rendszerre.

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.

Magyar Napelem Napkollektor Szövetség

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség a hazai legnagyobb szakmai szervezet, ami az akkreditált, szakképesítéssel rendelkező hiteles és tapasztalt szolár cégeket gyűjti össze. A Szövetséggel és célkitűzéseivel együttműködve és egyetértve dolgozunk azon, hogy minden napelem beüzemelése hosszú évtizedekig előre mutató befektetéssé váljon minden ügyfelünk számára. A Szövetség weboldala naponta frissülő tartalommal várja a napelem, napkollektor és általában véve a megújuló energiaforrások iránt érdeklődőket!

Nem kapta meg a válaszát?

Vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal!

Tudni szeretné, hogy milyen díjra kalkulálhat új napellenző megrendelése esetén? Segítséget szeretne a megfelelő termék kiválasztásához? Ha sürgős eset van, kérjük hívjon fel minket telefonon, hogy minnél gyorsabban tudjunk reagálni.