Ki veheti igénybe a napelem támogatást?

2020. november 18-án Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter jelentette be az új otthonfelújítási támogatás részleteit. Az program célja, hogy biztonságos és élhető otthont biztosítson a gyermeket nevelő háztartások számára.

Ki veheti igénybe a napelem támogatást?

 2020. november 18-án Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter jelentette be az új otthonfelújítási támogatás részleteit. A támogatás egy lakásfelújítási program, mely 2021 januárjától igénybe vehető a legalább 1 gyermeket nevelő háztartások esetében. A támogatás mértéke maximum 3 millió Ft, melyet napelemes rendszer telepítésére is lehet fordítani.

Az otthonfelújítási program célja, hogy biztonságos és élhető otthont biztosítson a gyermeket nevelő háztartások számára. Mint minden állami támogatásnak, így az otthonteremtési programnak is vannak feltételei. Az utófinanszírozásos támogatás 2021. január 1-től 2022. december 31-ig igényelhető.

Ki jogosult a támogatás igénybevételére?

 • Olyan család veheti igénybe, mely legalább egy 25 év alatti gyermeket nevel
 • A 12 hetesnél idősebb magzatra is igényelhető a támogatás
 • A 25 évnél fiatalabb gyermekre akkor igényelhető, ha a gyermek együtt él a családdal
 • Házaspárok, élettársak és egyedülálló szülők is igényelhetik
 • Megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő gyermek szülei, akik jogosultak a GYOD-ra, 25 év feletti gyermek után is 
 • Elvált szülők külön élés esetén, ha megosztva nevelik a gyermeket, osztozhatnak az otthonfelújítási támogatáson
 • Az az elvált szülő, aki egyedül neveli gyermekét, megosztás nélkül jogosult a támogatásra

Marad a szaldó elszámolás!

Nem lép hatályba a tervezett jogszabály, amely szerint július 1.-étől a szaldó elszámolást a bruttó elszámolás váltaná fel azoknál a családoknál, akik az otthonfelújítási támogatást felhasználva újonnan telepített lakossági napelemes rendszereket alkalmaztak. A kormány az utolsó pillanatban eltörtölte a határidőt, és lehetővé teszi a továbbra is szaldó elszámolást azoknál a háztartás méretű napelemes kiserőműveknél, amelyek a vissza nem térítendő támogatásokkal valósultak meg.

Fontos információ!

Az Otthonfelújítási programmal kapcsolatos további információkat a Tudástár menüpont Otthonfelújítási támogatás részében olvashatja el.

A támogatás egyéb feltételei

 • Legalább egyéves, folyamatos társadalombiztosítási jogviszony, akár felsőoktatási vagy munkaviszony, maximum 30 napos megszakítással ez elmúlt egy évben, mely akár külföldi is lehet
 • A koronavírus idején munkájukat elveszített személyek számára az utolsó 3 hónap álláskeresési járadék is beleszámít
 • A támogatásnál figyelembe vesznek minden, a nyugdíj mellett végzett munkát
 • Magyar állampolgár igényelheti
 • Büntetlen előélet szükséges hozzá
 • A köztartozás-mentesség feltétele a támogatásnak, de a KHR adatlista nem
 • Egy család csak egyszer, egy ingatlanra veheti igénybe a lakásfelújítási támogatást. Az ingatlan eladása után nem kell visszafizetni az összeget, de az többször nem vehető igénybe.
 • Olyan ingatlan esetében, melyet a korábbi tulajdonos az otthonfelújítási támogatás által újított fel újra igényelhető az összeg az új tulajdonos számára.
Ki veheti igénybe a napelem támogatást?
Ki veheti igénybe a napelem támogatást?

A támogatás egyéb fontos kitételei

 • Csak 2021. január 1-jét követően indult felújítás esetén vehető igénybe
 • Minden számlát össze kell gyűjteni
 • A támogatás összege fele-fele rányban fordítható munkadíjra és anyagköltségre
 • Egy blankettát ki kell tölteni a kivitelezővel
 • A számlákat és a szerződést az Államkincstárhoz kell benyújtani, mely a támogatás mértékét utólag fizeti ki
 • A támogatás mértéke maximum 3 millió forint, mely 50-50%-ban kell tartalmazza a munka és anyagköltségeket, de a felújításra elköltött összeg maximum 50%-a lehet

Mire fordítható a támogatás?

A támogatás összege bármilyen klasszikus felújítási munkálatra igénybe vehető, mely kül- vagy beltérben történik: napelemes rendszer kiépítése, nyitott gépkocsibeálló (akár napellemel), konyhafelújítás, fürdő helységek felújítása, fűtésrendszer korszerűsítése vagy cseréje, új kazán vagy bojler vásárlása, külső-belső szigetelés, galéria építése, belső lépcső kialakítása, tetőfelújítás vagy csere, garázs felújítása, nyári konyha felújítása, festési munkálatok, asztalos munkálatok, kertépités, festés... stb.

Ki veheti igénybe a napelem támogatást?

A támogatás menete

 • A folyamat elektronikusan intézhető,
 • A számlákat a felújítás befejezését követő 60 napon belül kell eljuttatni a Magyar Államkincstárhoz (csak a 2021 január utáni számla érvényes az elbírálás szempontjából),
 • Az Államkincstár 30 nap alatt bírálja el a támogatást, majd 5 napon belül kiutalja az összeget,
 • Ezt követően egy Kormányhivatalnok ellenőrzi, hogy a felújítás valóban megtörtént-e és abban az összegben, melyre támogatást igényeltek,
 • Az ellenőrzés lefolytatására a Kormányhivatalnoknak 6 hónap áll rendelkezésére
Ki veheti igénybe a napelem támogatást?

Hogyan történik a visszafizetés, ha a támogatást jogosulatlanul vette igénybe valaki? 

Ha a Magyar Államkincstár vagy az ellenőrzést végző Kormányhivatalnok megállapítja, hogy az igénylő jogosulatlanul vette igénybe a támogatást, akkor felszólítja az igénylőt a támogatásnak az államháztartásról szóló törvény szerinti, kamattal növelt összegben történő visszafizetésére.

Öszevonható más hitelekkel és támogatásokkal az otthonfelújítási program állami támogatása?

Az otthonfelújítási támogatás CSOK és babaváró hitel mellé vagy után is igényelhető. Arra fontos odafigyelni, hogy egy számlát csak egyszer lehet elszámolni melyet az Államkincstár szigorúan ellenőriz. Ebben az esetben a babaváró hitel akár az önerő biztosítására is fordítható teljes mértékben.

Cégünk segít Önnek abban, hogy akár 0 forint önerőből megvalósulhasson a beruházás. Kedvező feltételű banki finanszírozás, pályázat- vagy támogatás igénylés, tervezés, kivitelezés.

Minden egy helyen, a legmagasabb minőségben! Ne bízza a véletlenre gyermekei jövőjét, építsünk együtt egy szebb világot! Ön dönt, mi segítünk.

Finanszírozza napelemét pénzügyileg tudatosan és felkészülten!
Ki veheti igénybe a napelem támogatást?

Cégünk sikerre viszi terveit!

Természetesen várható, hogy a kedvező feltételek, az elérhetőség miatt dömping-szerű hullám indul, hiszen sokan jogosultak a támogatás igénybevételére. Sokan háztartásuk energiafogyasztását szeretnék egy hosszútávú befektetéssel csökkenteni, mely nemhogy megspórolja az energia költségeket, de akár a hálózatba visszatápláló erőműként segítheti otthonunk költséghatékonyságát. 

Ha Ön biztosra akar menni, akkor forduljon hozzánk! Munkatársainknak és kivitelező szakembereinknek köszönhetően több, mint 10000 otthont alakítottunk át energiatakarékos erőművé. Munkálataink során a pályázatírást, a napelem rendszer tervezését és a kivitelezést is a legmagasabb minőségben végezzük el, minőségi és megbízható napelem rendszerekkel, de a finanszírozás elintézésében is segítünk. Pályázatíró szakembereink 99,7 %-os sikeressége és tapasztalata komoly segitséget jelenthet az otthonfelújitási programban induló vevőink számára. Hívjon bizalommal!

Napelem rendszer referenciák

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.

Magyar Napelem Napkollektor Szövetség

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség a hazai legnagyobb szakmai szervezet, ami az akkreditált, szakképesítéssel rendelkező hiteles és tapasztalt szolár cégeket gyűjti össze. A Szövetséggel és célkitűzéseivel együttműködve és egyetértve dolgozunk azon, hogy minden napelem beüzemelése hosszú évtizedekig előre mutató befektetéssé váljon minden ügyfelünk számára. A Szövetség weboldala naponta frissülő tartalommal várja a napelem, napkollektor és általában véve a megújuló energiaforrások iránt érdeklődőket!

Nem kapta meg a válaszát?

Vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal!

Tudni szeretné, hogy milyen díjra kalkulálhat új napellenző megrendelése esetén? Segítséget szeretne a megfelelő termék kiválasztásához? Ha sürgős eset van, kérjük hívjon fel minket telefonon, hogy minnél gyorsabban tudjunk reagálni.