Chat with us, powered by LiveChat Első osztályú saválló acél tartószerkezet | Pentele Solar

Első osztályú saválló acél tartószerkezet

Miért fontos a jó napelemes tartószerkezet? A tartószerkezet feladata, hogy a napelem modulokat évtizedekre a tetőre rögzítse, így ha nem az időjárás kihívásainak ellenálló, minőségi anyagból készül a napelem rendszerünk rögzítése, bajt okozhat.

Első osztályú saválló acél tartószerkezet

A napelem panelok elektromos áramot állítanak elő, a Nap fényét kihasználva. Az így megtermelt áram egy tiszta, környezet barát módon megtermelt áram, minden káros anyag kibocsátása nélkül.

A napelem rendszerekből általában csak magát a napelem modulokat látjuk, pedig a napelem rendszerek komplex, több részből álló rendszerek. A napelem rendszer elemei a poly vagy monokristályos napelem panelok, az inverter, a túlfeszültség védelem, a kábelek, és a napelem rendszert rögzítő tartószerkezet.

A tartószerkezet rögzíti a napelemeket a tetőre, így fontos, hogy első osztályú, minőségi anyagból készüljön, hogy évtizedekig gondozásmentesen a helyükön maradjanak a napelemek.

Miért fontos a megfelelő napelem rendszer tartószerkezet?

A tartószerkezet szintén alapvető része az egész rendszernek, így itt sem elégedhetünk meg akármivel. Cégünk több éves tapasztalattal rendelkezik, kizárólag első osztályú és minőségű rögzítés technikát alkalmaz, melyet bármikor tiszta lelkiismerettel alkalmaznánk saját tetőinken is.

Kizárólag kiváló minőségű, nem korrodálódó, saválló anyagokkal dolgozunk, melyek hosszú évtizedeken át tartják majd meg napelemeidet, az időjárás viszontagságainak ellenállva.

A napelem kivitelezéseinken használt, első osztályú, saválló acélból készült tartószerkezet, tartósan ellenáll az időjárás kihívásainak, így biztosan tartja napelem rendszerünket. A modern napelemes tartószerkezetek minden tető típusra kínálnak megoldást, a sátortetőtől a lapos tetőig, és a földre telepített napelemes rendszerekre.

Miért fontos a megfelelő napelem rendszer tartószerkezet?
A napelem tájolása és a tartószerkezet

A napelem tájolása és a tartószerkezet

A tartószerkezettel tudjuk segíteni a napelemek megfelelő dőlésszögének beállítását. A napelem rendszerek telepítésének tervezésekor, számos szempontot figyelembe kell venni. A tető dőlésszögét, tájolását és árnyékmentességét. Lényeges szempont a telepítendő tetőfelület tájolása!

Miért fontos a tető tájolása? A helytelenül megválasztott tájolás, valamint dőlésszög eredményeként a napelemes rendszer jelentősen kevesebb villamos- energiát fog előállítani, mint amennyit optimális tájolás esetén. Ez azt jelenti, hogy a napelemes rendszerünk hosszabb idő alatt térül meg. 

Magyarországon a legideálisabb a délkelet és délnyugati közötti tájolás, így érheti legtöbb napfény a napelemeket. A tető dőlésszögében a 25-45 fok az ideális, de ettől kisebb eltérés, nem okoz komoly termelés kiesést. 

Napelemek és az árnyék

Fontos kérdés még a tető árnyékoltsága. A napelemekre vetett, fák vagy kémény okozta árnyék komolyan visszavetheti a napelemes rendszerünk termelését, így ezekre a dolgokra is figyelnünk kell a napelem rendszer megtervezésekor. Ezért nagyon fontos a helyszíni felmérés, hogy a tető tájolását, dőlésszögét és a tető árnyékmentességét, a felmérést végző kollégánk meg tudja határozni, és így tudunk önnek egy személyre szabott, pontos árajánlatot adni.

A napelemek dőlésszögével bővebben a Napelem tájolása cikkben írtunk.

Napelemek és az árnyék

Napelem rendszert szeretne?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk!

Segítünk meghatározni céljait.

Mire szeretné használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől szeretne megválni, vagy többet, nagyobbat is tervez? Energetikai tanácsadás, napelem méretezés, megtérülések - segítünk.

Elmondjuk, mire van lehetősége.

Alkalmas az Ön otthona a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolása, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseit mielőtt döntést hozna.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésére választ adunk.

Ha érez még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhet tőlünk, hiszen azért megyünk el Önhöz, hogy átfogó képet kaphasson a napelem rendszerekről.


Kérje ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Mi segítünk eloszlatni kétségeit, munkatársaink garantáltan tudnak válaszolni felmerülő kérdéseire.

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.

Magyar Napelem Napkollektor Szövetség

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség a hazai legnagyobb szakmai szervezet, ami az akkreditált, szakképesítéssel rendelkező hiteles és tapasztalt szolár cégeket gyűjti össze. A Szövetséggel és célkitűzéseivel együttműködve és egyetértve dolgozunk azon, hogy minden napelem beüzemelése hosszú évtizedekig előre mutató befektetéssé váljon minden ügyfelünk számára. A Szövetség weboldala naponta frissülő tartalommal várja a napelem, napkollektor és általában véve a megújuló energiaforrások iránt érdeklődőket!

Nem kapta meg a válaszát?

Vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal!

Tudni szeretné, hogy milyen díjra kalkulálhat új napellenző megrendelése esetén? Segítséget szeretne a megfelelő termék kiválasztásához? Ha sürgős eset van, kérjük hívjon fel minket telefonon, hogy minnél gyorsabban tudjunk reagálni.