Referenciák

Referenciák 2019

Referenciák 2018

Referenciák 2017

Napelemes rendszer telepítés Dunaszentpál

Napelemes rendszer telepítés Dunaszentpál

Nap mint nap találkozunk olyan kérdésekkel, hogy hány évig termel majd a napelemes rendszer, mennyi ideig termel energiát háztartásunk számára? A napelemes rendszerek átlagosan tervezett élettartama 25-30 év szokott lenni. Vannak mért eredmények a 90-es évek elején Németországban indított "1000 tető" programból, amit a szövetségi Oktatási és Kutatási Minisztérium finanszírozott, és 70%-os támogatást adott az akkor még nagyon borsos árú napelemes rendszerekre. Az egyik német egyetem épp ennek járt utána , hogy mi a helyzet az akkor telepített rendszerekkel. Néhány meglepő eredményt találtak. A Chemnitz-i Egyetemen összesen 102 rendszert vizsgáltak meg, ami a 90-es évek "1000 tető" programjában került kiépítésre. Az egyik érdekesség, hogy a napelemek többsége ma is 90-95%-os teljesítményt hoz. Azaz a napelem gyártók által 80%-os, 20-25 évre szóló teljesítménygarancia valójában egy óvatos vállalás, a szilícium degradációja a gyakorlati tapasztalatok alapján jóval a várt 1% alatt van. Ami még meglepőbb volt, hogy az inverterek is meglepően jól tartották magukat. Az esetek felében még ma is, 20-23 év távlatában is működik az eredeti inverter. A ma is működő rendszereket természetesen eszük ágában sincs gazdáinak lecserélni: már sokszorosan megtermelték a bekerülési árukat, gyakorlatilag valóban ingyen termelik a várt időn túl is az áramot.

Referenciák 2016

Referenciák 2015

Referenciák 2014

Referenciák 1970

Napelem rendszert szeretnél?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk.

Segítünk meghatározni céljaidat.

Mire akarod használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől akarsz megválni? Vagy többet is tervezel?

Elmondjuk, mire van lehetőséged.

Alkalmas a házad a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolás, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseidet mielőtt döntést hoznál.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésedre választ adunk.

Ha érzel még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhetsz tőlünk, hiszen azért jövünk el hozzád, hogy segítsünk.

Kérd ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Hagyd, hogy minden kétséget eloszlassunk benned!

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.

Sharp logo
SMA logo
Fronius logo
Solar Edge logo
Weidmuller logo