Milyen termékek, alkatrészek a legmegbízhatóbbak?

Mi számít csúcskategóriának a napelemek között? Honnan szerzik be az alapanyagokat? Hány év garancia jár az egyes termékekre?

Talán már sejtheted rólunk, hogy semmilyen téren nem elégszünk meg a középszerűvel. Csak akkor telepítünk fotovoltaikus rendszert, ha az tökéletesen tud működni, és csak akkor bízzuk rá a ház fűtését is, ha valóban tud elég energiát termelni hozzá. De semmit sem érne a gondos tervezés és a komoly elvárások a tetőszerkezettel szemben, ha az alkatrészek, amikkel dolgozunk, nem kiváló minőségűek. Éppen ezért, ha kivitelezésről van szó, kizárólag a piacvezető márkákban bízunk meg.

Sharp napelemek

Bemutatom neked a napelem rendszered fontosabb elemeinek gyártóit: A SHARP a maga 94 éves történelmével több területen is a világ legnagyobb vállalatává nőtte ki magát, de a napelem gyártásban abszolút az élen jár.

Termékeit az űrben keringő műholdaktól kezdve mindenhol használják, és több évtizedes múltja során folyamatosan tökéletesítette a technológiát. Olyan komoly minőségbiztosítási rendszerrel bír, amit rajta kívül csak nagyon kevés cég mondhat el magáról. Minden futószalagról legördülő terméke alapos bevizsgáláson esik át, melyhez mérési jegyzőkönyvek is készülnek.

A magas minőséget fémjelzi, hogy bár papíron a SHARP napelemek 260 wattos csúcsteljesítménnyel működnek, a valóságban láttunk már olyat, hogy ez elérte a 268-270 wattot is, tehát többet bírnak, mint amennyi rájuk van írva. Ezt a mérési jegyzék bizonyítja.

Egy ilyen szinten működő gyártó pedig megengedhet magának olyan egyedi jótállásokat, amilyeneket csak kevesen. A SHARP 25 éven át tartó teljesítménygaranciát vállal minden napelemére. Ez nem azt takarja, hogy negyed évszázad múlva a napelem már nem működne. Egyedül annyit jelent, hogy 25 év múltán is, minimum 80%-os teljesítményen fog üzemelni, és utána is csak lassan csökken a hatásfoka.

Magyarul, a SHARP napelem még száz év múlva is ugyanúgy működik – csak addigra már nem olyan hatékonyan, mint új korában.

SHARP napelemek

SMA inverterek

A német SMA csúcsteljesítményű inverterei szintén a legjobbnak számítanak a piacon, a kritikusok folyamatosan elismerően beszélnek róla. A minőség legerősebb bizonyítéka ebben az esetben is a jótállás. Ha egy SMA inverter bármikor meghibásodik az első 5 évben, akkor a gyártó nem javítja, hanem azonnal cseréli azt. Ráadásul ez a garancia 10 és 15 évre is meghosszabbítható.

Ezalatt a 15 év alatt az inverter hibátlanul fog működni, és a garancia most sem azt jelenti, hogy az egész eszközt cserélni kéne utána. A gyártó a jótállást a termék egyetlen alkatrészének élettartamához köti, amit a jelenlegi technológia nem tud tartósabbá tenni.

Ez a varisztor, amelynek feladata, hogy a légkörben történő energia csúcsok, például közeli villámcsapások hatásaitól megóvja az invertert, és így a teljes napelem rendszert. A garancia lejárta után tehát nem a teljes inverter lecserélése válhat szükségessé, csupán egyetlen, körülbelül 10-15 ezer forint körüli áron kapható alkatrészből kell újat beszerezni. Ez épp olyan karbantartási költség, mint amit egy autó esetében vállalunk, tehát nem szükséges feltétlenül előre számolnunk vele, és az sem biztos, hogy szükség lesz rá.

Solar Edge, SMA, Fronius inverterek

Német saválló tartószerkezet

A tartószerkezet szintén alapvető része az egész rendszernek, így itt sem elégedhetünk meg akármilyen termékkel. Kizárólag kiváló minőségű, nem korrodálódó, saválló anyagokkal dolgozunk, melyek hosszú évtizedeken át tartják majd meg napelemeidet, az időjárás viszontagságainak ellenállva.

Gyakorlatilag nincs olyan tetőszerkezet, burkolat vagy felület, amire ne lenne egy megfelelően rögzíthető tartószerkezetünk.

Első osztályú saválló acél tartószerkezet

Minőség az első helyen

Mindezek mellett az összes kapcsolót, a túlfeszültségvédelmet, a kábeleket és minden egyéb alkatrészt kizárólag megbízható forrásból szerzünk be, hiszen a legapróbb elemektől is kiváló minőséget várunk el. Hiába lenne csúcskategóriás napelemünk és inverterünk, ha megelégednénk egy olcsó, bizonytalanul működő silány minőségű alkatrésszel.

Ha egy elem nem megfelelően működik, az egész rendszer használhatatlanná válhat, amit nem engedhetünk meg magunknak. Az elmúlt években több gyártó termékével dolgoztunk, és amelyik minősége nem érte el az általunk elvárt szintet, annak a szerelését azonnal felfüggesztettük. A minőség és a megbízhatóság elveit szigorúan figyelembe vesszük, hogy számodra csak és kizárólag, a legjobb minőséget tudjuk ajánlani.

Persze a prémium kategóriás termékek nagyobb költségekkel járnak, de szerencsére ennek ellenére is elérhető árakkal tudunk dolgozni. Hogyan lehetséges ez? A választ ismét a komoly szakmai múltunk adja meg.

Az évek során sikerült jó kapcsolatot kialakítanunk a gyártókkal, és az elsőszámú forgalmazókkal, így minden eszközt közvetlenül szerzünk be. Az általunk használt alkatrészek kedvező áron, megbízható forrásokból jutnak el hozzánk, hogy végül a te otthonodban is tökéletesen működjenek. Gyakorlatilag egy Trabant áráért kapunk egy Rolls-Royce-t.

Ezért tudunk kivételesen jó árakat adni, valamint 10 év garanciát a komplett, felszerelt rendszerre.

Termékeink

Sharp logo

Sharp NDAK 275W

Polikristályos napelem modul

A mért adatok alapján 16,9%-t is meghaladó hatásfok.

Bizonyított minőség. (TÜV IEC/EN 61215 + IEC/EN61730, II. biztonsági osztály, CE, 'A' alkalmazási osztály, DIN EN 13501-1, E osztály)

Tartós kialakítás. (megfelelt az ammónia és sós pára teszten)

Kiváló teszteredmények. (EUPD fogyasztói vizsgálat)

Megbízhatósági garancia. (10 év termék garancia, SHARP által vállalt gyártói garanciája 10 év 90% fölötti teljesítmény, 25 év 80% fölötti teljesítmény)

Garantált pozitív teljesítmény tolerancia. (minimum a megadott érték és maximum további 5% érhető el)

SHARP napelemek
Sharp logo

SHARP NUAK 300B

Monokritályos napelem modul

A mért adatok alapján 18,4%-os hatásfok

Bizonyított minőség (TÜV IEC/EN 61215 + IEC/EN61730, II. biztonsági osztály, CE, ISO 9001/ ISO 14001)

Tartós kialakítás (megfelelt az ammónia és sós pára teszten)

Kiváló teszteredmények (EUPD fogyasztói vizsgálat)

Megbízhatósági garancia (10 év termék garancia, SHARP által vállalt gyártói garanciája 10 év 90% fölötti teljesítmény, 25 év 80% fölötti teljesítmény)

Garantált pozitív teljesítmény tolerancia (minimum a megadott érték és maximum további 5% érhető el)

SHARP napelemek
Sharp logo

SHARP NUAH 360W 72 cellás

Monokritályos napelem modul

A mért adatok alapján 18,6%-os hatásfok

Bizonyított minőség (TÜV IEC/EN 61215 + IEC/EN61730, II. biztonsági osztály, CE, ISO 9001/ ISO 14001)

Tartós kialakítás (megfelelt az ammónia és sós pára teszten)

Kiváló teszteredmények (EUPD fogyasztói vizsgálat)

Megbízhatósági garancia (10 év termék garancia, SHARP által vállalt gyártói garanciája 10 év 90% fölötti teljesítmény, 25 év 80% fölötti teljesítmény)

Garantált pozitív teljesítmény tolerancia (minimum a megadott érték és maximum további 5% érhető el)

SHARP napelemek
SMA logo

SMA, Solar Edge és Fronius 1 és 3 fázisú inverterek

Az SMA a világszerte piacvezető német inverter gyártó. A mérhető adatai és műszaki stabilitása alapján, hosszú távon a legmegbízhatóbb inverternek minősítették az európai és amerikai szakemberek. A napelemrendszer megtérülési idejét csökkenti a kiemelkedő (98,9%-os) hatásfokával.

Széles kompatibilitás és multistring képesség jellemzi. Széles a bemeneti feszültség tartománya.

A nagy hatékonyság mellett az SMA invertereit a hosszú élettartam és a termelés intelligens monitorozása jellemzik.

Solar Edge, SMA, Fronius inverterek

Első osztályú rögzítéstechnika

A tartószerkezet szintén alapvető része az egész rendszernek, így itt sem elégedhetünk meg akármivel. Cégünk több éves tapasztalattal rendelkezik, kizárólag első osztályú és minőségű rögzítés technikát alkalmaz, melyet bármikor tiszta lelkiismerettel alkalmaznánk saját tetőinken is. Kizárólag kiváló minőségű, nem korrodálódó, saválló anyagokkal dolgozunk, melyek hosszú évtizedeken át tartják majd meg napelemeidet, az időjárás viszontagságainak ellenállva.

Első osztályú saválló acél tartószerkezet
Weidmüller logo

WEIDMÜLLER túlfeszültség védelem

A Weidmüller neve több mint 160 éve egyet jelent a teljesítménnyel, a szakértelemmel és a megbízhatósággal a gépgyártás, folyamatirányítás, készülékgyártás, energetika és közlekedésipar területén.

Több mint 80 országban innovatív megoldásainkkal és szolgáltatásainkkal támogatjuk ügyfeleinket és partnereinket.

Weidmüller túlfeszültség védelem

Napelem rendszert szeretnél?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk.

Segítünk meghatározni céljaidat.

Mire akarod használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől akarsz megválni? Vagy többet is tervezel?

Elmondjuk, mire van lehetőséged.

Alkalmas a házad a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolás, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseidet mielőtt döntést hoznál.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésedre választ adunk.

Ha érzel még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhetsz tőlünk, hiszen azért jövünk el hozzád, hogy segítsünk.

Kérd ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Hagyd, hogy minden kétséget eloszlassunk benned!

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.

Sharp logo
SMA logo
Fronius logo
Solar Edge logo
Weidmuller logo