Tudj meg többet a napelemekről,
hogy biztos és megfontolt döntést
hozhass.

Legyél biztos a befektetésedben.

A napelemekről

Aligha van olyan ember, aki ne találkozott volna már a napelemekkel. Egy kertvárosban végig sétálva, vagy egy magas épület felső szintjéről is pontosan láthatunk napelemes rendszereket. Sokan szinte észre sem veszik, nem vesznek róla tudomást, de másoknak jelentősen felkelti az érdeklődését. Ugyanúgy, ahogy minket is felcsigázott több tíz éve, mások is egyből elkezdenek információkat gyűjteni.

Ma már ez könnyebb, itt az internet, temérdek információ tárul elénk. Cégünk célja az, hogy pontos információkat adjunk át ügyfeleinknek, hogy teljes mértékben tisztában legyen azzal, hogy hogyan működik a napelem, mire lehet használni, alkalmas-e rá az ügyfél háza, mennyi ideig tart a felszerelés, mennyi idő alatt térül meg, és még sok érdekes kérdésre választ adunk. Egy ilyen beruházás előtt fontos a pontos tájékoztatás, ezért mi minden tudásunkat megosztjuk.

Amit mindenki tudni akar a napelemekről

A napelemekbe általában két okból vágnak bele: a környezet kímélése, és a spórolás. Kinek melyik a fontosabb, de sok embernél mindkettő ugyanannyira létfontosságú. Azok az emberek, vagy cégek, akik még a múltban úgy döntöttek, hogy napelemet szereltetnek fel mára már rengeteget spórolhattak. Nem beszélve arról, hogy egy cég esetén nagyon szimpatikus, ha van egy környezettudatos profilja.

A technikának, és a fejlődő világnak hála ma már nem csak a nagy központok élvezhetik a napenergia előnyeit, hanem az átlagember is. Bárki megteheti, hogy házára napelemeket szereltet fel – és milyen jól jár, ha így tesz! Gondoljunk csak bele például abba, ha a napelemeket kiegészítjük egy elektromos autóval, vagy egy hőszivattyús, még többet tudunk spórolni, és még jobban óvjuk a földet. A tűzhelytől kedve a mosógépig minden elektronikai berendezésünk áram ellátását megtudjuk oldani egy napelemmel.

Sokan mégis félnek tőle, biztos az ára magas, és nem biztosak abban, hogy ez teljesen befog válni. Mi bemutatunk minden fontos dolgot a napelemekkel kapcsolatban, és a végén már teljesen biztos leszel abba, hogy szükséged van a napelem által nyújtott csodálatos energiára.

Amit mindenki tudni akar a napelemekről

Mit kell tudnom a napelemekről?

Ha valaki egy szolgáltatást keres, akkor sokszor találkozik azzal, hogy a szolgáltató, vállalkozó még a csillagokat is leígéri. Aztán ez vagy igaz, vagy nem. Mi pontosan ezért nem ígérgetünk semmit, beszéljenek helyettünk a régi ügyfeleink. Minden ügyfelünkkel gondosan ápoljuk a kapcsolatot, a 10 év garancia után is tartjuk a kapcsolatot. Ez nekünk egy jó visszajelzés, hogy a termékek, amiket használunk, és a munkánk valóban jó-e.

Ügyfeleink azt vallják, szinte kánonban, hogy ez a legjobb befektetés, amit valaha tettek. 8-10 év alatt a befektetési összeg megtérül, de addig sem kell szomorkodni: nincs villanyszámla se az első 10 évben, sem utána. Egy fotovoltaikus rendszer nagyjából 50 évig képes működni, ez azt jelenti, hogy ha valaki felnőtt életében beszereltett egy ilyet, még a gyermekei, de talán még az unokái is élvezni fogják a szabadságot, a tiszta energiát.

Mit kell tudnom a napelemekről?

Mire használhatom a napelem rendszert?

Egy szóval: mindenre. Bővebben szólva, nem csak a mosógépet tudjuk vele üzemeltetni, hanem akár a fűtés rendszert is. Egy padlófűtés, vagy infrapanelek, esetleg norvég panelek esetén nagyon könnyen meglehet oldani, hogy a fűtés is elektromos árammal működjön – ami egy napelemes ház esetén ingyen van. Ki kell hangsúlyoznom, hogy ezt mind csak a helyszíni konzultáció után tudjuk megmondani, mivel egy ilyen felújítás nagyon képlékeny.

Vannak olyan esetek, amikor látjuk, hogy az ügyfélnek nem fogja megérni a napelem telepítés. Ilyenkor nem kényszítjük bele, hanem megpróbáljuk inkább lebeszélni. Megeshet, hogy ha nem tudjuk tökéletesen kivitelezni a napelemet, akkor az ügyfélnek nagyon sokára, vagy soha nem fog visszajönni a befektetett pénz – ennek meg mi is tudjuk, hogy nincs értelme.

Sokan felteszik a kérdést, mi van akkor, amikor egy téli időszakban kevés a napsugárzás. Ilyenkor –teljesen jogosan – felmerül az emberekben, hogy ilyenkor nincs áram? Természetesen mindig van áram. A válasz egyszerű: a napelemes házak ugyanúgy rávannak csatlakoztatva a szolgáltató hálózatához, mint bárki más. Amikor nyáron többlet energiát termelünk, azt a szolgáltató megveszi tőlünk, és amikor mi kevesebbet termelünk télen, visszakapjuk.

Mire használhatom a napelem rendszert?

Az én otthonom is alkalmas rá?

Sokan azt gondolják, hogy annyiból, hogy hány négyzetméteres a ház, mi megtudjuk mondani, hogy lehet-e napelemet telepíteni. Ennél több információra van szükségünk. Miért? Mert sok otthon egyáltalán nem alkalmas rá. Egy helyszíni felmérés során tökéletesen megtudjuk állapítani, hogy az otthona alkalmas-e rá, vagy sem.

Az első dolog, amit megnézünk, a tájolás, mivel innen tudjuk meg, hogy egy nap alatt nagyjából hány napsütötte óra éri a jövőbeli napelemeket. A dőlésszög kiemelkedően fontos, mivel ez határozza meg, hogy mennyire lesz intenzív a termelés. Fontos figyelembe venni, hogy milyen árnyékoló tényezők vannak. Ha tudjuk, hogy szomszédságunkban tíz emeletes épület fog épülni, akkor lehet jobb újra átgondolni a napelemet. Fontos megnézni, minden épületet, ami árnyékolhat, illetve a fákat. Mivel a napelem egy legalább 50 évre szól, így számolnunk kell azzal is, hogy milyen magasra nőnek a környező fák. Végül, de nem utolsó sorban szükségünk van egy masszív, jó felépítésű tetőszerkezetre, amely elfogja bírni a napelemeket.

Megeshet, hogy a tető nem alkalmas a telepítésre, ilyenkor, ha van szabad földterület, akkor inkább a földre telepített megoldást ajánljuk, amely ugyanolyan hatékony, mint a tetőre szerelt társa. Mi mindig csak a legjobbat nyújtjuk az ügyfeleinknek, így maximálisan megbízhat bennünk, mindig a legjobb opciót fogjuk ajánlani.

Az én otthonom is alkalmas rá?

Mennyi ideig tart a felszerelés?

A telepítés ideje maximum két hónap lehet. Első körben természetesen fel kell keresned minket valamilyen formában – telefonon, emailben, vagy a kapcsolatfelvételi űrlap segítségével. Felvesszük veled a kapcsolatot, és megbeszéljük a részleteket. A következő lépésként a helyszínen felmérjük a terepet, és ha minden megfelelő, akkor elkezdjük az eljárást. Először engedélyeztetnünk kell a szolgáltatónál, hosszas papír munkák. Közben már a háttérben elkezdődnek a szerelési, beszerzési folyamatok. Ezután már csak a telepítés van hátra, egy nap alatt fel is szereljük a napelemet. Ez után már csak a háttérfolyamatoknak kell végbe menniük a szolgáltatónál, és már kész is vagyunk.

A munka végeztével továbbra is elérhetőek maradunk, bármilyen kérdést feltehetsz nekünk, segítünk mindenben.

Mennyi ideig tart a felszerelés?

Napelem rendszert szeretnél?
Ingyenes helyszíni felméréssel segítünk.

Segítünk meghatározni céljaidat.

Mire akarod használni a napelemeket? A villanyszámlák terhétől akarsz megválni? Vagy többet is tervezel?

Elmondjuk, mire van lehetőséged.

Alkalmas a házad a fotovoltaikus rendszerek telepítésére? Jó a tájolás, a tető dőlésszöge? Nem vet rá semmi árnyékot? Megválaszoljuk a kérdéseidet mielőtt döntést hoznál.

Elkezdjük tervezni a rendszer helyét.

Megkeressük, hogyan lehet a vezetékeket, kábeleket, az invertert és minden a rendszerhez tartozó berendezést úgy elhelyezni, hogy az kellően védve legyen, és egyben a ház esztétikai értékét se befolyásolja.

Minden kérdésedre választ adunk.

Ha érzel még bármiféle bizonytalanságot a napelem rendszerekkel kapcsolatban, bátran kérdezhetsz tőlünk, hiszen azért jövünk el hozzád, hogy segítsünk.

Kérd ingyenes felmérésünket!

Sok a bizonytalanság? Hagyd, hogy minden kétséget eloszlassunk benned!

Csak a legjobb termékekkel dolgozunk.

A napelemknél különösen fontos, hogy milyen minőséggel dolgozunk, mert az elkészített rendszereknek 20-30 évig önműködőknek kell lenniük. Ezért csak a legjobb minőségű napelemeket, invertereket és tartószerkezeteket használjuk. A legnagyobb nevekkel állunk kapcsolatban a napelemes technológia iparágában, mint a SHARP, Solar Edge, SMA vagy a Fronius.

Sharp logo
SMA logo
Fronius logo
Solar Edge logo
Weidmuller logo